نمکی تأکید کرد: با این اقدام قدر و سهم دارو و تجهیزات پزشکی در حساب جدایی در دانشگاههای علوم پزشکی واریز و هزینه خواهد شد که این حساب قابل نظارت از سوی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد.
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره این موضوع که برخی دانشگاههای علوم پزشکی با پول دارو زمین خریدند، اظهار کرد: نمیتوانم این موضوع را رد کنم، در وزارت بهداشت برای جلوگیری از تکرار این اتفاق ردیف بودجهای خاصی را در همه دانشگاهها برای دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص دادیم.
گفتنی است؛ صنعت داروسازی با چالش نقدینگی رو به رو است؛ در این میان 500 میلیون یورو در اختیار بیمهها قرار گرفت تاسهم اعظمی از این پول به صنعت دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص پیدا کند اما این پول در دانشگاههای علوم پزشکی کشور در پرداخت بدهی بخش دارو و تجهیزات پزشکی هزینه نشد و مسئولان نیز آن را تایید کردند.
علی رزازان، مسئول امور توزیع سازمان غذا و دارو از خرید زمین با بودجه دارو و تجهیزات پزشکی خبر داده بود.
رزان اظهار کرد: برخی دانشگاهها زمانی که بودجه دریافت کردند و بنا بود این بودجهها را صرف مخارج داروئی کنند و پول شرکتها را بدهند، بودجه دارو را برای تامین هزینههای دیگر صرف کردند.
مسئول امور توزیع سازمان غذا و دارو گفت: این بودجه صرف مخارجی از قبیل خرید تجهیزات پزشکی، خرید زمین و توسعه دانشگاهها یا تجهیز کردن ساختمانهایشان شد که این موجب شد، مطالبات شرکتها از دانشگاهها زیاد شود.
چند روز پیش هم وزیر بهداشت در جلسه معاونان غذا و دارو ضمن انتقاد از هزینه کرد دارو در امور دیگری در دانشگاه های علوم پزشکی اظهار کرد: من در سازمان برنامه و بودجه مکلف کردم که بودجه دارو و تجهیزات پزشکی باید جدا شود و در حساب دیگری برود اما هیچ کس برای اجرای این دستور در سازمان غذا و دارو سینه سپر نکرد.
وزیر بهداشت گفت: به همین دلیل به همه روسای دانشگاه ها ابلاغ کردم و می کنم که بودجه دارو و تجهیزات پزشکی جدا شود و در دانشگاه ها از سال آینده ردیف بودجه ای دارو و تجهیزات پزشکی مستقل خواهد بود اما پیگیری اصلی در سازمان غذا و داروست و باید موضوع مدام رصد شود و خلاف ها را گزارش کنید.